Aurora Chamber Music 2016

Nu är det snart dags för Aurora Chamber Music festival dit etablerade världsstjärnor och den nya generationens musiktalanger kommer för att umgås och för att tillsammans göra det man älskar mest av allt – spela musik och spela för publik!

Under 10 års tid har The Aurora Music Festival Trollhättan & Vänersborg skapat en internationell mötesplats inom klassisk musik för musiker, nätverk och publik. 2016 utvecklas Aurora ännu mer. Istället för våra tidigare augustifestivaler med symfoniorkester och de två mindre kammarmusikfestivalerna på höst & vinter, blir det nu istället två årliga stora festivaler med både Symfoniorkester, Kammarmusik, Solo och Aurora Forum/Talks – The Aurora Winter Festival 24-28 februari i Trollhättan och vi ser fram emotThe Aurora Autumn Festival 2-6 november i Vänersborg.

.

För publiken innebär festivalerna att man bjuds på ett stort antal fantastiska konserter. Ibland står Schubert på programmet eller Beethoven, Händel, Mendelssohn, Vivaldi, Mozart eller Stenhammar. För att nämna några av de stora mästarna.

Ingen annanstans i Sverige finns någon motsvarighet inom den klassiska musiken. Med Aurora Chamber Music upplever kammarmusiken bokstavligt talat en renässans i Västsverige.
Men Aurora Chamber Music fungerar också som ambassadörer för kammarmusiken och förutom festivalerna i Vänersborg/Trollhättan arrangerar man även konsertturnéer.
I samtliga fall deltar ledande solister från hela världen och den musikaliska ambitionen är hög:
”Det ska gnistra från scenkanten och ingen ska lämnas oberörd.”

Vänersborg och Trollhättan var tidigare i princip okända orter på kammarmusikens världskarta. Den saken har Aurora Chamber Music sedan starten 2005 definitivt ändrat på.
Festivalveckorna i ”Vanersburgh” och ”Tralhattan” (namnen är ibland lite svåra att uttala för de internationella gästerna) bokas numera in i kalendrarna hos musiksolister, med inhemska affischnamn som Barbara Hendricks och Staffan Scheja i spetsen, samt unga musiktalanger från hela världen.

Program och biljettinfo hittar ni här

Trollhättans Stad bjuder på jubileumspriser!