Aurora Winter Festival

Aurora Winter Festival

Välkommen till Folkets Hus Kulturhuset, den 24-26 februari, då ca 200 artister från hela världen kommer att dela med sig av storslagen klassisk musik.

Aurora Winter Festival

Ett tema för denna upplaga kommer kretsa kring kopplingar mellan såväl litteratur och musik, som epoker och uttrycksformer, som traditioner och provokationer.

Den starka musiken står i centrum och festivalen presenterar en djup repertoar med allt från L van Beethovens – Heiliger Gedankesang till Arnold Schönbergs – Verklärte Nacht, Johannes Brahms – Cellosonat till Victoria  orisova-Ollas – Silent Island for solopiano.

Bland de inbjudna artisterna finns internationella storheter som t ex: Konsertpianisten
Ewa Kupiec,Cellovirtuosen Claudio Bohórquez och Violinsolisten Philippe Graffin.

Även internationellt kända svenska artister finns med som t.ex. soloflöjtisten Cecilie Løken och inte minst sopranen Gitta-Maria Sjöberg.

Denna, Auroras 37e festivals alla konserter och framträdanden kommer att hålla till i Folkets hus Kulturhuset i Trollhättan. En ny och uppbyggd scen kommer att installeras inne på Hebeteatern, för att skapa en perfekt atmosfär, där publiken kan komma artisterna och musiken mycket nära på olika sätt.

Se varje konsert för priser eller läs mer om Klippkortet här