Cykelturistveckan

2016 anordnas Cykelturistveckan i den 100-årsjubilerande staden Trollhättan vecka 31, 31 juli till 6 augusti.

2016 är ett jubileumsår för Trollhättan som stad. De olika cykelrutterna kommer därmed visa upp flera av de krafter som staden bygger på.

VATTEN
Vindlande vägar vid vatten är dagstemat som ger naturupplevelser kring Göta Älv, platå- bergen Halle- och Hunneberg och sjön Vänern. Med cykelstopp där man kan luncha, fika eller bada i miljöer som har en spännande historia.

JORDEN
Turerna går i temat jordens gyllene gåvor. En resa genom årtusendena i det gamla jordbrukslandskapet. Cyklister får besöka flera hembygdsföreningar, se och höra om fantastiska fornfynd och besöka små gårdsbutiker

KRAFTEN
Dagens fokus är på kraft och kommunikationer. Turen går på de äldsta vägarna, över och under broar och utsiktsplatser. Förbi kraftstationer och stadsmiljöer som kantas med berättelser om de som byggde staden.

TEKNIKEN
Turer med teknikens tjusning. Rutt på gammal banvall med stopp vid ett brandkårsmuseum och gamla fabriker. Besök på Innovatum Science Center, SAAB bilmuseum och Konsthallen. Blandat med besök hos konstnärer och naturreservat.