Mötes- och arrangemangskalender

Här finner du information kring kommande och genomförda möten och arrangemang i Trollhättan. Vi listar ett urval vilket underlättar för framtida planering för dig som mötes- och eventarrangör samt skapar möjligheter att marknadsföra just ert specifika möte eller arrangemang.

Kommande event

SFK:s Årskonferens 2018

I slutet av augusti gästas Trollhättan av ca 240 deltagare från Sveriges Fritid- och Kulturchefsförening. Det kommer att bli två spännande dagar där Trollhättan kommer att visa upp sitt stora engagemang inom kultur- och fritidsfrågor.

Fallens Dagar 2018

Välkommen till Fallens dagar, Sveriges äldsta stadsfestival som inleds den tredje fredagen i juli varje år sedan 1959.

Ariane Cross 2018

Under tre dagar gästas Trollhättan av deltagare från hela Europa som ska delta i löparloppet Ariane Cross.

SOFi-konferensen 2018

19-20 april gästas Trollhättan av ett 100-tal deltagare som ska vara med på SOFi-konferensen som berör frågor kring flykting- och integrationsfrågor.

Trollhättans Idrottsgala 2018

Den 14 april 2018 bjuder Trollhättans Stad, Arena Älvhögsborg, SISU och TTELA in föreningslivet att hylla stadens idrottsliv och ideella ledare.

Bibliotopia

Trollhättan står som värd när 350 deltagare träffas på Folkets Hus Kulturhuset för att doskutera bibliotekens framtida möjligheter.

Novemberfestivalen

Novemberfestivalen är Sveriges nationella arena för ung svensk film - i Trollhättan.

Västsvenska EU-konferensen 2017

Den 7-8 september 2017 är det åter dags för den västsvenska EU-konferensen. Västsvensk EU-konferens är en mötesplats för regional- och lokal utveckling i Västsverige ur ett EU-perspektiv.

ASTA-dagarna

Den 30-31 mars 2017 gästar ca 300 sjuksköterskor inom Astma, allergi och KOLsjuksköterskeföreningen Trollhättan

Tattoo Meltdown

Tattoo Meltdown 2017. En av Sveriges största och populäraste Tatueringsmässor slår upp portarna för 13 året i rad

Aurora Winter Festival

Välkommen till Folkets Hus Kulturhuset, den 24-26 februari, då ca 200 artister från hela världen kommer att dela med sig av storslagen klassisk musik.

European Oyster Opening Championships 2017

För sjunde året i rad arrangeras EM i Ostronöppning i Trollhättan. Ca 2000 personer bestående av tävlande och besökare gästar Nova Arena under detta mycket spännande arrangemang.

Skandinaviens Biogaskonferens 2016

Välkommen till Skandinaviens Biogaskonferens 2016 i Trollhättan. Här utlovas högintressanta dagar fyllda med seminarier, föreläsare, utställare, studiebesök - och en jubileumsfest!

Summer school on Suspension and Solution Thermal Spraying

Högskolan Väst kommer i september att stå som värd för "Summer school on Suspension and solution Thermal Spraying.En konferens som attraherar forskare, ingenjörer, akademiker och konsulter som på något sätt är involverade i området "surface engineering".

Alliansloppet 2016

Alliansloppet är idag världens största tävling för rullskidor med både nationella och internationella skidlöpare

Aurora Chamber Music 2016

Nu är det snart dags för Aurora Chamber Music festival dit etablerade världsstjärnor och den nya generationens musiktalanger kommer för att umgås och för att tillsammans göra det man älskar mest av allt – spela musik och spela för publik!

Cykelturistveckan

2016 anordnas Cykelturistveckan i den 100-årsjubilerande staden Trollhättan vecka 31, 31 juli till 6 augusti.

Fallens Dagar 2016

Välkommen till Fallens dagar, Sveriges äldsta stadsfestival som går av stapeln tredje helgen i juli varje år sedan 1959. Storslagen musik, roliga aktiviteter, underhållande framträdanden och spännande tävlingar är bara en del av vad Fallens dagar erbjuder sina gäster för att fira Trollhättefallen.

Sprint-SM i rodd

Under Fallens Dagar 2016 gästar ca 200 personer Trollhättan för att tävla i Sprint-SM i rodd.

Nordic Youth Research Symposium (NYRIS13)

Den 15-17 juni är det dags för Högskolan Väst att stå som värd för den internationella konferensen NYRIS. Syftet med konferensen är att samla nordiska ungdomsforskare under 3 dagar för att presentera och ta del av högaktuell forskning och hålla sig uppdaterad på den forskning som sker i Norden.

Våld i ungas vardag

Tisdag 31 maj arrangerar Trollhättans Stad, Länsstyrelsen i Västra Götaland och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor (MUCF) en angelägen konferens kring våld i ungas vardag.

Trollywood Animation Festival

Under 26-28 maj 2016, kommer "Trollywood Animation Festival" för allra första gången att gå av stapeln i Trollhättan, Sverige.

SERN General Assembly 2016

SERN General Assembly med deltagare från svenska och italienska kommuner gästar Trollhättan i maj 2016.

Skara Stiftskonvent

Den 23 april 2016 har Svenska Kyrkans Lekmannaförbund i Skara Stift valt att förlägga sitt Stiftskonvent i Trollhättan.

Trollhättan Street Art Festival

Mer färg i centrum under Trollhättans 100-årsjubileum. City Trollhättan har tagit initiativet till ett stort konstprojekt där väggar ska få muralmålningar av internationellt erkända konstnärer från Europa, Sverige och Trollhättan.

Friskis&Svettis Årsstämma 2016

Det kommer att bli en stad i röda och vita färger när ca 300 deltagare från Friskis&Svettis besöker Trollhättan i mars månad 2016.

Svenska Roddförbundets årsmöte

12-13 mars samlas svenska roddklubbar på Scandic Swania i Trollhättan för sitt årsmöte. Det är Svenska Roddförbundet som håller i årsmötet och totalt 63 klubbar är inbjudna.

Tattoo Meltdown

För tolfte året i rad arrangeras Tattoo Meltdown i Trollhättan. Ett arrangemang som lockar besökare från hela världen.

European Oyster Opening Championships 2016

Eliten av europeiska ostronöppnare samlas på NOVA Arena i en högklassig tävling där den bäste ska koras. Den 30 januari samlas tävlande från flera europeiska nationer i Trollhättan och det blir en spännande dag för såväl tävlande som besökare med ostron, musik, lokalproducerad mat, hantverk mm.

Novemberfestivalen 2015

Novemberfestivalen–arena för ung svensk film som i år firar 20 år, är Sveriges nationella arena för unga filmare och arrangeras årligen på Folkets Hus Kulturhuset i Trollhättan. Festivalen utgör en unik mötesplats där filmare och publik kan utbyta erfarenheter, vädra åsikter och knyta nya kontakter.

Salus – nationell konferens 2015

Välkommen till den fjärde nationella samlingen kring salutogenes med temat samverkan för hälsa. Samverkan kan ha olika betydelser, samproduktion av kunskap, samarbete med och över olika gränser. Samverkan kan också innebära ett gemensamt uppträdande och samspel mellan olika parter.

SANTE/ASAF – konferensen

SANTE riktar sig till lärare vid universitet och högskolor intresserade av att använda affärssystem i undervisningen.
ASAF riktar sig till forskare vid universitet och högskolor intresserade av frågeställningar kring affärssystem.

SUM-SIM 2015

Trollhättans simsällskap står som arrangörer och värd för SM i ungdomssim där över 600 tävlande deltager. Tävlingarna hålls på Arena Alvhögsborg mitt i centrala Trollhättan.

BUV-konferensen 2015

Barn och unga i fokus - forskning möter praxis.
Konferensen anordnas av Barn- och ungdomsvetenskapliga forskningsmiljön vid Högskolan Väst.

Nationell vägledarkonferens

Högskolan Väst har nöjet att anordna den nationella studievägledarkonferensen 2015. Konferensen kommer att äga rum i Trollhättan 19-21 maj 2015 och vänder sig till alla studievägledare vid universitet och högskolor i Sverige.

SFS fullmäktige 2015

SFS fullmäktige; SFSFUM oftast kallat, är SFS årliga medlemsmöte och högsta beslutande organ. Här fattas beslut om hur organisationen ska se ut och arbeta, vilka mål SFS ska jobba för och hur studenters rättigheter bäst värnas.

SM i Inomhusrodd

Trollhättan gästas i slutet av januari av ca 150 inomhusroddare som är här för att tävla om den prestigefyllda SM-pokalen.

Entreprenörsdagen 2014

Entreprenörsdagen 2014 - En dag för dig som är nyfiken på vad entreprenörskap och företagande är.

Novemberfestivalen 2014

Novemberfestivalen – arena för ung svensk film är sedan 1996 Sveriges nationella arena för unga filmare och arrangeras årligen på Folkets Hus Kulturhuset i Trollhättan. Festivalen utgör en unik mötesplats där filmare och publik kan utbyta erfarenheter, vädra åsikter och knyta nya kontakter.

Från Kris till Kreativitet

En nationell idé- och metodkonferens om vad man kan göra när det största företaget i en kommun lägger ner eller när det smygande försvinner jobb efter jobb efter jobb …

Vinmässan 2014

För 23:e året i följd arrangerar Munskänkarna Sveriges största ideella vinmässa på Nova Arena i Trollhättan. Förra årets mässa besöktes av 2 204 vinintresserade och nöjda besökare.

Nätverksträff i hemsjukvård

Den nationella nätverksträffen i hemsjukvård gästar Trollhättan i november och förenar deltagare med intresse för Hemsjukvård i barn- och ungdomssjukvård från hela Sverige. NU-sjukvårdens Barn och ungdomsklinik står som arrangörer för mötet.

Mex-dagarna 2014

I november gästar konferensen Mex-dagarna (Mark och exploateringsdagarna) till Trollhättan.

VETree

I oktober kommer slutkonferensen för VETree till Trollhättan.