Hoppa till innehåll
Per Olofsson -Årets kreatör

Idésprutor som sätter Trollhättan på kartan

Krögarna och entreprenörerna Per Olofsson och Rickard Halleröd tog igår emot det elfte Kreativitetsstipendiet som delades ut på Entreprenörsdagen i Folkets Hus Kulturhuset. Detta för sin framgång med att utveckla Trollhättan till en mötesplats förknippad med högklassig mat, dryck och spännande event

Kreativitetsstipendiet ska belysa och främja kreativitet i Trollhättan och är instiftat av Trollhättans Stad, Swedbank och Innovatum.

– Per och Rickard är mycket bra exempel på vad man kan åstadkomma med kreativitet, vilja och mod. Stipendiaterna har varit starkt bidragande till att Trollhättan allt oftare förknippas med både god mat och spännande events. EM i ostronöppning är ett exempel på ett evenemang som satt Trollhättan i strålkastarljuset, konstaterar juryns ordförande och Trollhättans Stads informationschef Peter Asp.

Motivering
Två entreprenörer och idésprutor som sätter Trollhättan på kartan – både när det gäller mat, möten och events. Topprestaurangen Alberts, med prisbelönt kök, hotell och restaurang har kompletterats med en satsning på mat och upplevelser i gammal industrimiljö på Innovatum.

Med Nova Mat och Möten har denna duo varit en bidragande orsak till utvecklingen av hela Innovatumområdet, både när det gäller god mat och spännande evenemang. EM i ostronöppning, konferenser, Munskänkarnas populära vinmässa och företagsevent – är bara några av många exempel på evenemang som lyfter med hjälp av dessa två kreativa entreprenörer.

Tidigare stipendiater
Novemberfestivalen, forskaren Per Nylén, nöjesmannen Claes Eriksson, flashanimatören Mattias Lindberg, entreprenören Thomas Löfgren (Junkyard), Stavreskolans restaurang, animeringsföretaget Meindbender, musikern Per Nyström, konstnärlige ledaren Ulf Wadenbrandt och Alliansloppet (Magnus Larsson/Oluf Skoog) har tidigare hyllats för sin kreativitet