Hoppa till innehåll
Martin Wänblom, VD Innovatum

Martin Wänblom blir ny VD på Innovatum

Vi hälsar Martin Wänblom välkommen som ny VD och koncernchef för Innovatum. Den förste mars tillträder Martin sin nya tjänst.

Det var i höstas som nuvarande VD Peter Zienau aviserade att han skulle sluta. Sedan dess har styrelsen jobbat med rekryteringen. Tjänsten har fått stort intresse och det kom in ett sjuttiotal sökanden med stor geografisk spridning och med jämn fördelningen mellan manliga och kvinnliga sökanden.

– Vi har i styrelsen bedömt att Martin Wänblom med hans bakgrund och profil är den VD som Innovatum behöver, säger Paul Åkerlund som är styrelseordförande i Innovatum AB.

– Jag ser fram emot att få ta mig an uppdraget som VD för Innovatum AB eftersom bolaget bedriver en spännande verksamhet som så viktig för hela regionens utveckling, säger Martin Wänblom. I mina nuvarande och tidigare uppdrag har jag dessutom haft olika kontakter med Innovatum och jag har alltid uppskattat personalens engagemang och professionalism. Det skall bli riktigt roligt att få arbeta tillsammans med dem nu.

Kort om  Martin Wänblom

46 år, trebarnsfar och bor i Trollhättan. Är för närvarande egenföretagare som konsult i strategi- och ledarskapsfrågor, men har även en mångårig bakgrund från GKN Aerospace, där han bland annat varit affärsutvecklings- och marknadschef.

Läs mer om Innovatum