Hoppa till innehåll

Trollhättan – Årets kulturkommun!

Trollhättans Stad tog en riktig prestigeutmärkelse när man utsågs till Årets kulturkommun 2014 vid en gala i Olofström. Utmärkelsen delades ut för 25:e gången och Trollhättans Stad vann i konkurrens med sju nominerade kommuner. (Piteå, Kristianstad, Mark, Eda, Sandviken, Tjörn, Upplands Bro).

– Det här känns verkligen roligt och det stärker oss givetvis i vårt fortsatta arbete. Visions utmärkelse är ett etablerat pris som vi sätter värde på, kommenterar Trollhättans Stads kulturchef Christer Olsson.

Kultur- och Fritidsnämndens ordförande Carina Lorentzon, förvaltningschefen Benny Wising, kulturchefen Christer Olsson och Visions representant Åsa Lundh Dahlqvist fanns på plats när fjolårsvinnaren Olofström lämnade över priset till Trollhättan, som nu kan titulera sig Årets kulturkommun under hela 2014.

– För oss är delaktighet en ledstjärna, alla medborgare ska ha möjlighet att delta i kulturaktiviteter, menar Christer Olsson som också nämner två av stadens flaggskepp som bidragande orsaker till utmärkelsen.

– Det är svårt att förbise våra satsningar på N3 och Kronan. Jag är övertygad om att dessa två mötesplatser för kultur har spelat roll i juryns val, konstaterar Olsson.

Priset till Trollhättan bestod av ett konstverk, ”Caravanic” av konstnären Frédéric Iriarte.